SEO

SEO ve Kalite-Güven çalışması


SEO(Search Engine Optimization) hakkında 8-10 yıl önceye baktığımızda kimse farkında değildi. Google ve benzeri arama motorlarının kuruluşundan buyana gelişen her algoritmayla birlikte SEO’da değişmektedir. Google kurulduğunda algoritmasından kimsenin haberi yoktu. Zamanla gelişen ve kendisini yapısal olarak devamlı değiştiren Google farkındaysanız ana sayfa tasarımı ile ilk kurulduğu zamanki tasarımı arasında pek fark yok. Buradan bazı kişiler şunu çıkartıyor; Google, sitelerin tasarımını değil alt yapısının güçlenmesine ve kaliteleşmesine önem verir. Bir fikirdir tabii ki. Bu makalemde SEO hakkında ufak bilgiler vereceğim. Zamanla SEO hakkında yazılar yayınlamaya devam edeceğim.

SEO çalışmasındaki amacınız sitenizin Google’da üst sıralara gelmesi olmamalıdır. Tabii ki çalışmalarınız sonucunda bu gerçekleşecektir. Fakat amaç bu olmamalıdır.

Amacınız;

  • Kaliteli
  • Güvenilir
  • Kişiye Hitab Eden (İstenilen veya yakın sonuçlar verebilmek)
  • Göze Hitab Eden (Gözü yoran tasarımlar ve renklendirmeler olmamalı)
  • Alternatif Medya (Çeşitli medya araçları ile içeriğinizi kuvvetlendirmelisiniz)
  • Sosyal Platformlara Yakınlık (Sosyal platformlar olmadan bu yolda yürüyemezsiniz)
  • Hakkınızda Çok Konuşulmalı (Backlink)

Amacınız sitenizi kaliteli,güvenilir vb listedeki işlemleri yapmak olmalıdır. Eğer bu konularda başarı elde ederseniz zaten Google ve benzeri arama motorlarında üst sıralara geleceksiniz. Bu ise çalışmalarınızın sonucu, bir ödülüdür. Siz sitenizi kaliteli yapın Google size istediğinizi versin 🙂

Kalite kavramını biraz inceleyelim, Kalite Nedir ? 🙂

Talepte bulunan kişi yada kişilere tam sonuç veya yakın sonuçları özgün bir bir biçimde sunmaktır. Kalite’yi en iyi ifade eden özellik ise özgünlüktür. Özgün sonuçlar Google için çok önemli bir etkendir. Güvenililirlik ve benzeri sıralamalar kaliteden sonra gelmektedir.Sizin siteniz eğer bir çok yerde konuşuluyor ise Facebook,Twitter gibi dev uygulamalarda yer edindiniz ise arama motorları size güvenebilir ve güven kazanmak bu kadar basit. Fakat siteniz hakkında kötü yönde bildirimler yayınlanmış ise, kopya içerik kullanıyorsanız bunun gibi durumlarda Google size güvenmeyecek ve sıralama algoritmasında sizi son sayfalara gönderecektir.(Dikkat)

Eğer ilk defa SEO çalışmasına başlıyorsanız veya yaptıklarınızda başarılı olamıyorsanız gelin bu yapının adını değiştirelim ve kendi yolumuzu kendimiz çizelim. SEO çalışması demeyelim de, Kalite ve Güven çalışması diyelim. Çalışmalarımızıda bu yönde geliştirelim. 🙂

Yorum bırakın